Westburg BV Nederlands  Westburg BV English
   
   
 

MVO


Hedendaagse consumenten worden steeds kritischer ten aanzien van hun voedsel, Westburg ziet hierin een opportuniteit. Westburg produceert duurzaam, maatschappelijk en toekomstgericht, we voldoen aan de eisen van de hedendaagse consumenten, we hebben een goede basis voor de productie en verpakkingen van duurzame, gezonde en traceerbare producten.

Al onze productie locaties zijn Global G.A.P. gecertificeerd, en de verpakkingsafedeling HACCP, QS en IFS/ BRC level - A gecertificeerd.

Als integraal onderdeel van onze duurzaamheidsagenda dient nog vermeld te worden dat het bewustzijn van de impact van een bedrijfsvoering op de ontwikkelingen van de biodiversiteit als primair onderdeel van het natuurbehoud van de directe omgeving van het bedrijf een hoge prioriteit heeft. Met de ontwikkeling van glastuinbouwgebied Californië worden de kassen landelijk aangekleed. 1/3 van de oppervlakte van het project wordt aangekleed met groenvoorziening. Ook Westburg heeft zijn financiële bijdrage hieraan geleverd.
Afvalstromen zijn maximaal in beeld gebracht. Wij streven als bedrijf naar een zo laag mogelijk afvalpercentage.
Alle afval wordt gescheiden aangeboden zodat dit maximaal gerecycled wordt, door erkende gecertificeerde recylclingbedrijven.

WKK
Voor de energievraag op onze productielocaties maken we gebruik van warmtekrachtkoppelingen (WKK)
Een WKK is een gasmotor die een generator aandrijft, als de motor draait wordt er elektriciteit  geproduceerd, de motor wordt gekoeld met water, met dit warme water verwarmen wij onze kas. Het water wat over is gaat in de buffertank. De elektriciteit die wij produceren wordt voor het grootste deel verkocht aan het elecktriciteit bedrijf.Als alle WKK's in bedrijf zijn leveren deze een capaciteit van 9.4 mega watt uur. Wij kunnen hiermee 9400 huishoudens voorzien van elektriciteit.

Deze manier van energie opwekking is zeer milieuvriendelijk. Praktisch alles wat uit een WKK voortkomt kunnen we gebruiken. Dit in tegenstelling tot grote gas- of kolengestookte centrales. De elektriciteit die we opwekken wordt verkocht en kan door anderen gebruikt worden. De warmte gebruiken we om onze kassen te verwarmen.

De CO2 gebruiken we in de teelt om de productie te verhogen, planten gebruiken immers CO2 voor hun groei. Een efficiëntere en betere manier om elektriciteit te maken bestaat niet.  WAAROM WESTBURG BV
 
  Kwaliteit
  Smaak
  Betrouwbaarheid
 

Recept van de maand

   
 

 Bruschetta summersun

 
  BEL ME TERUG
Naam:
Telefoonnummer:

 

     
  Westburg BV copyright © 2011   Powered by Truestars CMS                                        |  Disclaimer  |  Sitemap